Generatie Z is de doe-het-generatie en maakt daarom minder dan zelfs millennials gebruik van de diensten van professionele beleggingsadviseurs

YouTube, TikTok en apps voor sociale investeringen, waar strategieën worden gedeeld, bieden voldoende gelegenheid om na te bootsen en van anderen te leren.

 

Z-dochter die niet bijzonder behulpzaam was bij mijn oppervlakkige onderzoek – ze zou nooit daghandel doen, banken niet vertrouwen en is enthousiast over haar magere bitcoin-investering die ze in een hardware-portemonnee heeft. Maar ze heeft geen idee wat haar vrienden van dit alles denken en zou gewoon van schaamte sterven als ik het hen zou vragen.)

 

Nieuwe markten

Gecombineerde dus een willenrouwen van gecentraliseerde instellingen met een hoog niveau van comfort met digitale platforms en een relatief gebrek aan respect voor traditionele financiële expertise, en je hebt een generatie met het potentieel om te herschrijven hoe markten werken.


 

Deze generatie zal uitgroeien tot een markt waar traditionele investeringsnormen niet meer gelden en waarvoor het woord ‘ongekend’ zijn betekenis grotendeels verloren heeft. Ze zullen dit doen zonder de duidelijke vermogensdifferentiatie waarop hun ouders en oudere broers en zussen hebben vertrouwd met portfolio-besluiten te nemen. bitcoin futures traden voor makkelijk betalen.

 

Het is waar dat hun gecombineerde persoonlijke rijkdom waarschijnlijk minuscuul is in vergelijking met het geld dat door traditionele instellingen wordt beheerd.

 

Maar deze instellingen zijn zelden immuun voor de reguliere beleggingscultuur. Ze werken onder verschillende regels, met veel minder vrijheid en diepgewortelde checks and balances. Maar de meesten – pensioenfondsen, beheerders van beleggingsfondsen, verzekeringsmaatschappijen – zijn er om particuliere beleggers van dienst te zijn. En hun resultaten zullen hoogstwaarschijnlijk worden beïnvloed door de groeiende invloed van particuliere beleggers op de markt.

 

Naarmate de investeringsingscultuur evolueert, zullen zij dat ook doen. Het resultaat is waarschijnlijk een versnelling van de vervagen van de grenzen tussen traditioneel en nieuw beleggen. Cryptomarkten zullen waarschijnlijk steeds meer op traditionele markten lijken. Maar hoe traditionele markten verschijnen, zal ook evolueren, mogelijk voorbij de huidige erkenning.

 

We kunnen al tekenen zien dat dit gebeurt. Max Boonen, CEO van B2C2, het crypto OTC-bedrijf dat ik eerder noemde, liet doorschemeren dat zijn bedrijf andere activa naast cryptocurrencies wilde verhandelen. Het marktbereik dat de alliantie met SBI Holdings B2C2 oplevert, zal dit amalgaam naar nieuwe gebieden duwen, klaar voor een nieuwe generatie investeerders opleveren. Het doet geen pijn dat SBI de grootste online makelaardij in Japan is, een land met een actieve particuliere belegger die bekend staat om zijn tegendraadse denkwijze. B2C2 zal transacties van crypto-activa op het platform uitvoeren. overzicht van alle cryptocurrencies maakt het duidelijk.

 

Dit zal niet alleen de grenzen tussen crypto en traditionele beleggingen in activa vervagen. Het zal ook de grenzen tussen retail- en institutionele belangen blijven vervagen.

 

Ik ben van plan om enthousiast te blijven over grote stappen voorwaarts in de professionalisering van cryptomarkten en in hun aantrekkelijke op institutionele beleggers.

 

Ik zal echter niet meer genieten van het kijken naar de aard van markten die evolueren. En ik zal trots zijn op de jongere generatie investeerders die dit mogelijk heeft gemaakt.

 

Weet iemand al wat er aan de hand is?

Nu het aantal nieuwe COVID-19-gevallen in de Verenigde Staten en de rest van de wereld een recordhoogte bereikt, blijft de hoepel op een vaccin en een snel economisch herstel de markten opdrijven.

 

Toegegeven, elke dag die voorbijgaat, brengt ons een dag dichter bij een vaccin dat voor iedereen beschikbaar is. Maar af en toe komt er veel pijn aan en we hebben geen idee wat de uiteindelijke kosten zullen zijn. En markten maakt ook de kosten te verwaarlozen zijn. Niet alle aandelen worden echter gelijk beïnvloed – de Nasdaq presteert nu niet alleen toegestaan ​​beter dan de S&P 500 sinds het begin van het jaar, hij heeft ook recordhoogtes bereikt en zelfs de dotcom-bubbel overtoffen.

 

Dit is een groeiende kloof tussen technische aandelen en meer traditionele industrieën, evenals een verraderlijke verschuiving in bedrijfsprioriteiten. Het is bijna ook investeerders bedrijven aangemoedigen om de gezondheid van hun balans te negeren ten gunste van toekomstig winstpotentieel, vooral in een markt die ervan uitgaat dat waarvoor wanbetalingen worden gered.

 

KETTINGSKOPPELINGEN

SBI Holdings heeft een belang van $ 30 miljoen genomen in crypto OTC-firma B2C2. TAKEAWAY: Dit positioneert B2C2 om deel te nemen aan de race om een van de belangrijkste prime-brokers in de branche te worden. Onlangs hebben we gezien dat Genesis *, BitGo en Coinbase prime brokerage-plannen aankondigen. Met B2C2’s staat van dienst en SBI’s toegang tot een reeks andere crypto-activaservices via verschillende investeringen in de crypto-industrie, zouden B2C2’s OTC-klanten ook toegang kunnen krijgen tot een reeks ondersteunende functies, waaronder leverage en custody. De relatie zal ook crypto trading servi verbeteren.