We zijn de tel kwijt hoe vaak insiders aandelen hebben verzameld in een bedrijf dat aanzienlijk verbetert.

Helaas zijn er ook tal van voorbeelden van aandelenkoersen die abrupt dalen nadat insiders aandelen hebben verkocht. Aandeelhouders zouden dus heel goed kunnen weten of insiders aandelen in Fin Resources Limited (ASX: FIN) hebben gekocht of verkocht.

 

Zijn transacties met voorkennis belangrijk?

Het is heel normaal om insiders van bedrijven, zoals bestuursleden, van tijd tot tijd in aandelen van bedrijven te zien handelen. Er gelden echter regels voor transacties met voorkennis en bepaalde openbaarmakingen zijn vereist. Aandeel Apple op de website te koop.

 

 

Transacties met voorkennis zijn niet het belangrijkste als het gaat om langetermijnbeleggingen. Maar evenzo zouden we het dwaas vinden om transacties met voorkennis helemaal te negeren. Zoals Peter Lynch zei, ‘insiders kunnen hun aandelen om verschillende redenen verkopen, maar ze kopen ze voor slechts één reden: ze denken dat de prijs zal stijgen’.

 

 

Fin Resources Insider-transacties in het afgelopen jaar

 

De onafhankelijke niet-uitvoerend bestuurder Jason Bontempo deed de grootste aankoop met voorkennis in de afgelopen 12 maanden. Die ene transactie was voor AU $ 350.000 aan aandelen tegen een prijs van AU $ 0,05 per stuk. Dat betekent dat een insider graag aandelen kocht boven de huidige prijs van AU $ 0,021. Hun mening is sindsdien misschien veranderd, maar het laat in ieder geval zien dat ze zich destijds optimistisch voelden. Voor ons is het erg belangrijk om rekening te houden met de prijs die insiders betalen voor aandelen. Het is bemoedigend om te zien dat een insider boven de huidige prijs voor aandelen betaalt, omdat het suggereert dat ze waarde zagen, zelfs op hogere niveaus. De enige individuele insider die het afgelopen jaar kocht, was Jason Bontempo.  Aandeel kopen op de website.

 

Fin Resources is niet de enige insiders die aandelen kopen. Dus neem een ​​kijkje in deze gratis lijst van groeiende bedrijven met insider-inkoop.

 

Insider-eigendom van Fin Resources

Ik kijk graag naar hoeveel aandelen insiders bezitten in een bedrijf, om mijn mening te geven over hoe op één lijn ze staan ​​met insiders. We zien meestal graag een vrij hoog niveau van insider-eigendom. Insiders van Fin Resources bezitten ongeveer AU $ 1,5 miljoen aan aandelen. Dat komt overeen met 24% van het bedrijf. Dit niveau van eigendom van voorkennis is goed, maar net niet bijzonder opvallend. Het suggereert zeker een redelijke mate van afstemming.

 

Dus wat suggereren deze gegevens over Insiders van Fin Resources?

Het feit dat er de laatste tijd geen transacties met insiders van Fin Resources zijn geweest, stoort ons zeker niet. Met andere woorden, de transacties van het afgelopen jaar zijn bemoedigend. Insiders hebben een belang in Fin Resources en hun transacties baren ons geen zorgen. Naast informatie over transacties met voorkennis die gaande zijn, is het nuttig om de risico’s waarmee Fin Resources wordt geconfronteerd te identificeren. Voorbeeld: we hebben 2 waarschuwingssignalen voor Fin Resources gezien waarvan u op de hoogte moet zijn, en 1 ervan is significant.

 

Natuurlijk is Fin Resources misschien niet de beste voorraad om te kopen. Misschien wilt u deze gratis verzameling hoogwaardige bedrijven zien.